“Там наші громадяни, і уряд не дасть цим людям замерзнути, тому що це приведе до гумкатастрофи. Там наші люди, там наші території… З терористами розберемося окремо, на носі зима”, - сказав Яценюк, відкриваючи засідання уряду.

Він додав, що коли українська влада повернеться на території, які зараз тимчасово контролюють терористи, пільги і субсидії жителям цих регіонів “вріжуть”.

Тому ми будемо постачати туди газ і електроенергію. Але я при цьому зразу офіційно заявляю. Як тільки ми відновимо контроль над відповідними територіями, то та сума коштів, яка накопичена в Уряді для виплат соціальних пільг і субсидій, буде зменшена на вартість електроенергії і газу, яку ми зараз поставляємо на території Донецької і Луганської областей, що тимчасово не контролюються центральною владою. Думаю, що це справедливо,
- зазначив Яценюк.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк просив Раду національної безпеки і оборони розглянути проблему безоплатного відбору енергоносіїв на захоплених бойовиками територіях.