“Камери встановлені для запобігання провокації. Якщо буде якась провокація спрямована на урни, кабінки з виборцями, камера записує це все, вона пише на носій даних, який встановлений поряд з нею”, - каже голова виборчої комісії (м. Сімферополь) Петро Козаченко.

Тим часом в Красноперекопську відео виборів з усіх 13 дільниць міста транслюють в Інтернеті. На офіційному сайті міської ради будь-хто може побачити процес голосування он-лайн. Також передбачається трансляція підрахунку голосів. Міжнародні спостерігачі називали нововведення позитивним кроком, який у випадку конфліктної ситуації допоможе вирішити спір.

“Не бачу в цьому ніякого порушення будь-яких норм, тому що камери, незважаючи на те, що мають огляд в 360 градусів, вони не захоплює те, що відбувається в кабінці, таємниця голосування зберігається. Така камера може тільки відлякати тих, хто хоче щось зробити, або якщо щось буде відбуватися - зафіксувати, знайти”, - сказав міжнародний спостерігач від організації "За справедливі вибори" (Ізраїль) Еміль Шлеймович.

Виборців про нововведення інформують спеціальні плакати та написи. Відеокамери були встановлені з ініціативи політичних сил, які напередодні підписали меморандум про чесні вибори.