За його словами, за різними даними, в полоні знаходиться приблизно 800 осіб, але, якщо враховувати заяви людей, які розшукують своїх рідних, то полонених набагато більше.

Процес практично зірваний по обміну всіх на всіх...Дуже багато посторонніх людей втручається в цей процес, починаються якісь збори грошей, тобто, загалом, мінські домовленності порушені, — сказав Семенченко.

Він вважає, що цей процес був зірваний тими людьми, котрі були відповідальні за цей процес. Зараз особливого впливу на ту сторону немає, там декілька угрупувань, в кожного з яких є полонені.

Основна проблема в тому, що Червоний Хрест може займатись лише військовополоненими, а так як у нас немає війни, а тільки АТО, то Червоний Хрест ніякого відношення тут не має. Тому потрібно сюди вводити посередників, які були б гарантами виконання цієї угоди, — вважає командир добровольчого батальйону "Донбас".

Читайте також: 350 бійців батальйону “Донбас” уже місяць не пускають в зону АТО, — Семенченко

Що стосується полонених, то зараз – це основний біль, це фактично заручники, котрими можна маніпулювати, сказав Семенченко.

На жаль, як він сказав, зараз немає можливості займатися виборами так, як би цього хотілось. Зараз є важливіші питання. Майже весь час займають питання полонених та поранених.

Він розповів, що зараз розвивається Українська військова організація. Це ідея, коли небайдужі люди, маючи волю до дій по регіонам, об'єднюються, вивчають ті спеціальності, котрі будуть корисні для армії. Це можливість потенційного партизанського руху, а також інструмент тиску на уряд.

В мене таке відчуття, що добровольці нікому не потрібні. Починаються знову розмови, що мало дисципліни, що солдати якісь не такі...Ми вийшли захищати Батьківщину, коли армія ще зовсім не могла приймати якісь дії, так як їх зупиняли натовпи жінок та дітей, вони боялись стріляти у ворога і т.д, — розповів Семенченко.

Читайте також: Утік весь сектор “Д”, — Семенченко про “іловайську трагедію”

Щодо координації з Міноборони Семенченко розповів:

Чомусь наші законні вимоги розслідувати та прийняти адекватні оцінки, сприймаються як інформаційна атака, як політичні спекуляції. І замість того, щоби дати відповідь та зробити висновки – починається якась інформаційна атака в Інтернеті.

Далі — дивіться у відеосюжеті.