СММ (Спеціальна моніторингова місія) зафіксувала два кратера. Один з них, розташований у 8 метрах на північний схід від тролейбуса, має глибину 5 см і діаметр 1,5 м. Другий, в 150 м на південний схід від тролейбуса, має глибину 15 см і діаметр 1,8 м. В 11.00 СММ провела аналіз обох кратерів, і визначила, що влучання, які утворили два кратера, були здійснені з північно-західного напрямку. Місією також встановлено, що використовувалися, швидше за все, або міномети, або артилерійська гармата,
— йдеться у звіті, поширеному прес-службою ОБСЄ.

У звіті також зазначено, що СММ зв'язалася з представником Донецького міського моргу, який сказав, що в морг поступило вісім тіл, пов'язаних з трагедією.

Згідно з інформацією, в Донецькій обласній травматологічній лікарні перебувають 13 осіб з травмами, отриманими в результаті інциденту. За словами лікарів, "всі постраждалі отримали серйозні травми, і всім їм були потрібні операції".

Нагадаємо, у Донецьку бойовики обстріляли зупинку. За даними Донецької ОДА, 13 осіб загинуло. Снаряд також влучив у тролейбус. За попередніми даними, обстріл вівся з так званого "мандруючого міномета". Пізніше Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що під час обстрілу бойовиками зупинки в Донецьку загинули дев’ятеро людей і семеро отримали поранення.