Відтак уже діє новий статут біржі, а її організаційно-правова форма стане "Закритим акціонерним товариством".

Президент об'єднаної біржі Рубен Аганбегян заявив, що план в цілому виконаний, не вистачило часу на повне об'єднання організаційної структури. "Із самого початку на перше місце ми поставили об'єднання бізнесу, і це нам вдалося, - відзначив Аганбегян. - Учасники відчують ефект від об'єднання, коли почнеться технологічний етап інтеграції, а саме створення єдиного входу на біржу і об'єднання клірингу".

Для учасників торгів мало що зміниться. Так, з понеділка торги проходять в трьох нових секторах, але новизна їх номінальна. Перший сектор названий "Основний ринок", до нього увійшли всі режими торгів фондового ринку "ММВБ", що існували раніше. Другий сектор під назвою Standard - це перенесений на "ММВБ" ринок RTS Standard. Третій сектор, Classica, це перенесений на "ММВБ" класичний ринок "РТС".

Біржа продовжить розрахунок і публікацію обох груп індексів - "ММВБ" і "РТС".

Однак на думку генерального директора інвестгрупи "Атон" Андрія Шеметова, стверджувати про повноцінне злиття майданчиків передчасно. Втім, додає він, не можна було чекати за такий короткий термін в інфраструктурі кардинальних змін.

Нагадаємо, раніше про злиття оголосили Токійська фондова біржа і Осакська біржа цінних паперів. Однак, повноцінний процес об'єднання має відбутися у 2012 році.