Модернізували їх в Україні протягом року. Зазначимо, в 2009 році Україна та Індія підписали п'ятирічний контракт про модернізацію 103 літаків АН-32.

"Ми суттєво забезпечили комфорт. Ми знизили шум для літаків, ми підвищили максимальне навантаження літака і злітну вагу, і ресурси, що саме найважливіше. Фактично, це для замовника літака, для експлуатанта - це новий літак", - каже генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа.

І хоча самим літакам вже понад сорок років, українські спеціалісти обіцяють, після модернізації вони служитимуть ще не один десяток років.

"Все старе устаткування замінене. Індійці дуже задоволені якістю виконання ремонту літака. І літаки після виконання вказаного контракту отримують, можна сказати, друге життя і експлуатуватимуться до 40 років", - каже головний технолог ДП "Завод 410 ЦА" Олександр Кіпров.

"Ми дійсно задоволені тим, як виконувалися роботи по модернізації, як виконується контракт. Наш персонал також зміг багато чому навчитися в української сторони. Ми сподіваємось, що і надалі наше співробітництво відбуватиметься в такому позитивному руслі", – каже військово-повітряний аташе Посол Індії в Україні Прашанта Екванта Патанге.

До кінця поточного року українські фахівці планують передати замовнику ще десяток модернізованих АН-32. Взагалі, в Україні планують модернізувати сорок літаків, інші ремонтуватиме індійська сторона.