Зарядна будка

Solarbox здатний зарядити до 100 телефонів на день. Всього за 10 хв можна поповнити енергозапас батареї на 20%. Будка бере електрику від змонтованої на даху сонячної панелі.

Скористатися Solarbox можна безкоштовно. Однак весь час поки телефон заряджатиметься, доведеться дивитися рекламу.

"Розумна" подушка

Корисний девайс не дасть власнику набрати зайву вагу, регулярно спонукаючи до зарядки. Новинка обладнана 6-ма сенсорами товщиною лише 1 мм. Вони вимірюють дихання, пульс, рівень стресу, а також стежать за часом і позою сидіння. Усі ці дані передаються через Bluetooth на фірмовий додаток для iOS, Android та персональних комп'ютерів. Залежно від отриманих показників, програма попросить сісти правильно, не сутулитися, встати й розім'ятися, влаштувати перерву або порадить дихальні вправи.

Darma не потребує підключення до електромережі, адже обладнана компактним акумулятором. Його вистачає приблизно на місяць безперервної роботи.

На ринку "розумна" подушка з'явиться наступного року навесні. Прогнозована ціна – 200 доларів.

Водяний ліхтарик

Компанія Eton представила компактний ліхтарик для екстрених ситуацій. Blackout Buddy H2O працює на воді. Достатньо залити трохи рідини у спеціальний резервувар, і ліхтарик забезпечуватиме світло протягом 3-ох днів.

Секрет у батареї на основі оксиду магнію. Вода запускає хімічну реакцію, в результаті якої виробляється достатньо електрики для живлення 3-ох вбудованих світлодіодів. Ціна ліхтарика – 10 доларів.