Смартфон за ціною автомобіля

Розкішний апарат знаменує початок 5-річного партнерства між компаніями, які спеціалізуються на продуктах класу ультра-преміум.Новинка під назвою Vertu for Bentley оброблена якісною телячою шкірою класичного для інтер'єрів Bentley коричневого кольору.

На передній частині знаходиться 4.7-дюймовий FullHD-дисплей, вкритий сапфіровим склом, а ззаду – 13-мегапіксельна камера з подвійним світлодіодним спалахом. Всередині – 4-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 801 з тактовою частотою 2.3 ГГц, 64 Гб пам'яті та потужний акумулятор (2275 мА·год), якого вистачає на 15,5 год розмов.

Працює смартфон під управлінням системи Android 4.4 KitKat. Крім стандартних гуглівських сервісів тут передбачений ексклюзивний контент від Bentley – різноманітні статті, маршрути та інша корисна для автомобілістів інформація.

Vertu for Bentley випустять обмеженою серією в 2000 екземплярів. Ціна кожного – від 12,5 тисяч євро.

Портативна кінетична зарядка

Інноваційний портативний зарядний пристрій AMPY здатний перетворити кінетичну енергію руху користувача на електричну, і таким чином зарядити вбудований акумулятор ємкістю 1000 міліампер-годин.

Пристрій можна прикріпити до плеча, руки, ноги, на пояс або просто покласти у кишеню. За словами розробників, 30 хв бігу, година їзди на велосипеді або ж 10 тисяч кроків – це приблизно день ходьби – дозволять продовжити час автономної роботи смартфону на 3 години, "розумного" годинника на добу, а фітнес-трекера – взагалі на 3 дні. Заряд в AMPY може зберігатися протягом тижня.

Ціна портативної кінетичної зарядки – 85 доларів, а комплект з набором кріплень обійдеться на 20 доларів дорожче. Поставки розпочнуться влітку 2015 року.