"Це абсолютно чітка позиція, яку ми заявляли неодноразово. Ця позиція не змінилася", - сказав Власенко.

Захисник нагадав, що Луценко теж не просив про помилування.

Читайте також: Сенат США знову вимагає свободи для Юлії Тимошенко

"Я ще раз повторюю, що Юлія Тимошенко не веде переговори з чинною владою. Ситуація, в якій зараз перебуває Україна через застосування політично мотивованого правосуддя, створив Віктор Янукович. Він повинен цю ситуацію вирішити сам. У ситуації з Юрієм Луценком ніхто ніяких заяв не писав ", - підкреслив він.

Власенко наголосив, що його коментарі стосуються юридичного погляду на проблему, а не позиції Тимошенко.

Читайте також: Яценюк запевняє, що Янукович готовий звільнити Тимошенко

"Я не коментую зараз ставлення Юлії Тимошенко до питання про помилування, я коментую юридичну складову. Відповідно до п.27 ст.106 Конституції Президент має необмежене право на проведення помилування. При цьому Президент не обмежений нічим", - сказав захисник.

"Всі обмеження, які встановлені, встановлені указом Президента, встановлені самим Президентом для самого себе. Він продемонстрував у справі Луценка, що він може не рахуватися з цим. І це з юридичної точки зору виправдане, тому що помилування здійснюється теж указом Президента ", - додав він.

Власенко запевняє, що Янукович може помилувати Тимошенко.

"Тобто, це два акти рівної юридичної сили, видані одним і тим же особою і, відповідно, він може застосовувати іншу процедуру, відмінну від встановленої в його акті", - сказав захисник екс-прем'єра.