За словами Людмили Козловської, фонд відправляв бронежилети для журналістів, волонтерів та Нацгвардії, після чого їх затримали на українсько-польському кордоні. Затримували навіть водіїв, яким надали статус обвинувачених.

Волонтерів, які поставляли бронежилети, звинувачують у злочині, – говорить Козловська.

Волонтерам загрожує до 10 років в’язниці за нелегальне перевезення бронежилетів.

Справу розслідує окружна прокуратура міста Замостя, – розповідає Людмила.

Також, за її словами, амуніцію, яку вони поставляли, була найвищої якості.

Правоохоронці проводили обшуки у волонтерів, – інформує Козловська.

Вся вилучена амуніція, з кінця березня і до сьогоднішнього дня, перебуває у спеціальних гаражах на кордоні. Всі бронижилети були найвищої якості, і тому їх вилучили та затримали.

Під час подій на Майдані наш фонд допомагав Самообороні, – розповідає президент фонду "Відкритий діалог".

Загалом, цей фонд, на допомогу армії, передав 26 тисяч доларів, не враховуючи те, що було передано матерільно. У фонді збереглись подяки та розписки від Самооборони Майдану.

Потрібно, аби РНБО підтвердило, що ці бронежилети для армії, – говорить Козловська.

Але, фонд такого листа так і не отримав. Потрібно було підняти велику акцію в ЗМІ, і тільки на реакцію журналістів, Парубій відреагував.

Зараз ми збираємо гроші на тепловізори. Готується поставка касок та бронижилетів, але виключно через ліцензії та фірми, які мають ліцензії, – розповідає Людмила.

За її словами, європейці не завжди розуміють, що відбувається в Україні. Якщо в Польщі люди розуміють всю ситуацію в Україні, то набагато важча ситуація в Італії та Франції, де немає такого тісного контакту, і для них та інформація, яка надається в українських ЗМІ та в російських ЗМІ – рівнозначна. Тому розраховувати на те, що італійці добре розуміють ситуацію в Україні абсолютно не приходиться.

ВР не підтримала законопроекти, що звільняли волонтерів від податків, – говорить Козловська.

Вона вважає, що, якщо держава не може допомогти армії, то нехай не заважає іншим.

У фонда була домовленість про поставку 300 бронежилетів. Але цей договір зірвався.

Україна повинна показувати своїм громадянам, що за них борються. А Європа повинна знати, що громадян України викрадають терористи, – вважає Козловська.

Реформи в Україні треба починати негайно. Починалось все зі справи вбивства В. Рибака, яку повертають на розслідування у Донецьк. Це вбивство розпочало "хвилю" вседозволенності.

Вести переговори щодо визволення полонених зараз дуже складно, – говорить Козловська.

Влада повинна визнавати свої помилки, для того, щоб об'єктивним чином сприймалась інформація, яку надає український уряд.

Ми визволили майже 40 осіб, — інформує Козловська.

Але міліція не хотіла реєструвати кримінальні справи за фактом викрадення.

Допомога людям, яких викрадали, за словами Козловської, має бути достатньо тонкою, так як ці люди знаходяться в достатньо відчайдушному стані, вони пригнічені та розбиті. Більшість хочуть накласти на себе руки, тому лікування лише однієї такої людини коштує 40 тисяч доларів.

Держава не забезпечує психологічної допомоги постраждалим, – говорить Козловська.