"Партія регіонів, ні від кого не приховуючи, в період передвиборчої кампанії декларувала у своїй програмі на необхідності вирішення мовної проблеми в нашій державі. Там же ми окреслили наші кроки з вирішення цієї проблеми і системно працювали над цим питанням", — відзначив Олександр Єфремов.

Він також нагадав, що перший законопроект про мови був написаний ще Євгеном Кушнарьовим п'ять років тому.

"Після того, як законопроект був повернутий на доопрацювання, я попросив Вадима Колесніченка створити робочу групу і, виходячи з усіх зауважень, підготувати відповідний законопроект, який би не поділяв наше суспільство, а зміг поставити крапку у вирішенні мовної проблеми. І при цьому забезпечував би комфортне проживання людей будь-якої національності в нашій державі", — підкреслив депутат.

За словами парламентарія, коли вчора у Верховній Раді винесли на розгляд проект закону про мови, то, як видно, депутати з опозиції прорахували, що у більшості є голоси для ухвалення цього документа, і пішли на крайні заходи, влаштувавши чергове беззаконня в сесійній залі.

"У результаті тієї ситуації, яка вчора відбулася в залі, ми отримали негатив швидше не в відношенні нашого парламенту, а щодо всієї держави", — підсумував Олександр Єфремов.

Нагадаємо, вчора депутати України побилися у залі засідань Верховної Ради.

Як відомо, сьогодні Володимир Литвин заявив, що бійка в четвер у сесійній залі показала, що "парламентаризм в країні остаточно зруйнований", тому він є прихильником позачергових виборів.