"У контексті зростаючого регіонального тиску на Україну, Грузію і Молдову, а також на виконання своїх обіцянок координувати міжнародну допомогу Україні Європейська комісія 1 квітня в Брюсселі домовилася з міжнародними фінансовими інститутами у присутності комісара ЄС Штефана Фюле ініціювати посилені заходи підтримки трьом країнам", – сказано в комюніке Єврокомісії.

Передбачається, зокрема, що пріоритетні інвестиційні проекти для трьох країн будуть засновані на змішаному фінансуванні з фондів, субсидій і кредитів з цілого ряду різних джерел.

Крім того, ці заходи забезпечать Україні допомогу в реалізації пакету реформ, узгодженого з МВФ 27 березня.

Безпрецедентним пакетом міжнародної допомоги, який готується для України, і новими заходами допомоги Грузії і Молдові ЄС та його міжнародні партнери активізують підтримку їхніх зусиль у реформуванні економіки та створенні умов для економічного зростання та збільшення зайнятості на конкурентному міжнародному ринку, – також йдеться в комюніке.

Зустріч між Єврокомісією та міжнародними фінансовими інститутами стосувалась і рішення від 5 березня виділити Україні 11 млрд євро.

"Європейська комісія готує велику програму вартістю 355 млн євро (грант) для підтримки перехідних заходів в Україні в рамках "Договору про державне будівництво", – зауважив Штефан Фюле.

Нагадаємо, за словами голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, Євросоюз морально зобов'язаний показати Україні свою підтримку і зробить це, якщо буде потрібно.