Правоохоронці затримали 3 активістів, які намагались завадити діям судових виконавців. Один з них – Олексій Чорний – заявив, що міліціонери його побили.

Правоохоронці ж кажуть – затриманий сам декілька разів ударився головою об стінку автозаку.

Затриманих звинувачують одразу за 2 статтями – хуліганство та опір співробітникам міліції. Запобіжний захід для одеських активістів визначить суд.

Припинив своє існування і чернігівський Євромайдан. За постановою окружного адмінсуду чернігівські активісти повинні були прибрати намет, монітори, гучномовці та колонки. Мовляв, це заважає жителям масиву, що розташований поруч. Та рішення суду мітингувальники проігнорували. Тож опівдні єдиний намет, який уособлював прагнення жителів Чернігова у Європу, виконавча служба прибрала силоміць.

Державним виконавцем було сьогодні відкрито провадження, оскільки рішення підлягає негайному виконанню, невідкладно було проведено виконавчі дії. Майно, котре знаходилось там, тобто самі палатки та аудіовідтворюючі прилади, були передані комунальному підприємству.

У виконавчій службі кажуть, збиратися у сквері мітингувальники можуть. Але вже без звуко- та відеотехніки. Активісти мають намір продовжити мітинг, та поки не вирішили, у якому форматі.