ЄС – на боці України та готовий працювати з тими, хто поділяє цілі демократії, процвітання і стабільності. Більшість голосів, яку Порошенко отримав на президентських виборах, є свідченням рішучості українського народу повернути стабільність своїй країні та подолати проблеми, з якими вона зіштовхнулася, – цитує офіційну заяву голови Європейської Ради прес-служба президента України.

Герман Ван Ромпей зауважив, що Порошенко отримав міцний мандат, аби просуватися на шляху реформ і перетворити Україну на сучасну та демократичну країну, якої вимагають українці.

Президент Європейської Ради нагадав також про важливість перетворення України на об’єднану і децентралізовану країну, в якій кожен знайде своє місце, а різні особистості та меншини будуть визнані та шануватимуться.

Читайте також: Порошенко звернувся з промовою до українців

Герман Ван Ромпей вважає, усі сусіди отримають користь від повернення стабільності та активізації зростання і розвитку в Україні.

Також усі сусіди мають шанувати суверенний вибір України, включаючи її міцні зв’язки з Європейським Союзом, та її територіальну цілісність, – підсумував він.

До слова, Президент України Петро Порошенко запевнив, що Київ готовий до якнайшвидшого підписання повного тексту Угоди про асоціацію з ЄС.