У Запорізькій області процесуальний прокурор виніс постанову про закриття кримінального провадження за фактом блокування 26 січня цього року проїжджої частини проспекту Леніна (ч.1 ст.279 КК України).

Окрім того, група процесуальних прокурорів готує клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності 49 осіб, яким було повідомлено про підозру у спробі захоплення будівлі Запорізької облдержадміністрації та організації масових заворушень (ч.2 ст.15, ч.1 ст.341 та ч.1 ст. 294 КК України), – йдеться у повідомленні.

Для розгляду по суті ці клопотання направлять до суду впродовж доби.

На підставі того ж закону у Миколаєві закрили провадження за фактом публічних закликів до захоплення приміщення Миколаївської ОДА.

Читайте також: МВС уже не розшукує Корчинського і Булатова

Вимоги закону "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" виконали також у Волинській області.

На виконання закону, прокуратурою області сьогодні закрито кримінальне провадження за фактом заблокування військової частини внутрішніх військ МВС України у місті Луцьку, – повідомляє прокуратура Волинської області.

Нагадаємо, раніше на сайті Генеральної прокуратури з'явилося повідомлення, поява якого була обов'язковою умовою для набуття чинності "закону про амністію".