Такі результати опитування оприлюднив портал agrijob.com.ua.

Серед причин, які найчастіше спонукають українців переїхати у зв'язку з новою роботою, найбільш популярною є рівень заробітної плати. 74 % респондентів готові до переїзду, якщо їм запропонують гідну зарплату.

56% опитаних українців цінують перспективи кар'єрного росту на новому місці.

Наступною причиною переїзду виявилася можливість виїхати за кордон. Третина українців хотіли б працювати в іншій країні. Також важливими залишаються такі фактори, як надання житла (26%), робочого місця для дружини/чоловіка, навчання дітей та інші пільги (17,98 %).

"Разом з тим серед причин, які можуть утримати наших співвітчизників від переїзду, поширеною є відсутність можливості взяти із собою родину. 42% українців не хочуть жити далеко від рідних. 40% опитаних і не думали б про переїзд, якщо б в їхньому регіоні була гідна робота", - повідомила координатор проекту AgriJob асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Анна Фещенко.

Більшість опитаних, яким довелося переїжджати через роботу, змінювали місце проживання в межах України, в основному, з міста в місто (38,55 %). При цьому кожен п'ятий респондент виїжджав за кордон.