Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Різдвяний піст 2017: рецепти страв від шеф-кухаря, які ви можете приготувати вдома

      4025 Читать новость на русском
      Різдвяний піст 2017: рецепти страв
      Різдвяний піст 2017: рецепти страв / 24 Канал

      Різдвяний піст у 2017 році триває сорок днів і є одним із строгих у році. Попри суворі обмеження в їжі під час посту можна і потрібно харчуватись різноманітно. В нашому матеріалі ви знайдете рецепти смачних пісних страв на Різдвяний піст 2017, які ви зможете повторити на домашній кухні.

      Відомий український шеф-кухар, випускник кулінарної школи Le Cordon Bleu і засновник гастромайстерні Confiture Євген Клопотенко поділився з редакцією Lifestyle24 своїми авторськими рецептами гарячих страв, салатів і легких закусок для Різдвяного посту 2017. Приготуйте ці страви вдома та переконайтесь, що навіть під час посту можна харчуватись смачно та корисно.

      Читайте також: Різдвяний піст 2017-2018: календар харчування на кожен день

      Салат з грушою і гарбузом

      Інгредієнти на 1 порцію:
      - 60 г гарбуза;
      - 40 г груші;
      - 30 г соняшникової олії;
      - 70 г міксу салатів;
      - 1 гілочка м'яти;
      - 50 г горіхів;
      - гарбузове насіння – за бажанням;
      - сіль за смаком.

      Для соусу:
      - 5 г американської гірчиці;
      - 30 г соняшникової олії;
      - 5 г бальзамічного оцту.

      Рецепт салату з грушею та гарбузом з фото
      Рецепт салату з грушею та гарбузом

      Як приготувати салат з грушою і гарбузом:

      1. Грушу і гарбуз помийте і очистіть від шкірки. Наріжте їх тонкими слайсами.

      2. Розігрійте сковороду, додайте соняшникову олію. Якщо ви будете готувати салат після закінчення посту – замініть олію на вершкове масло. Саме вершкове масло надає особливої ніжності гарбузу.

      3. Викладіть на сковороду гарбуз, обсмажте 1 хвилину на середньому вогні. Викладіть гарбуз на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

      4. Для соусу змішайте гірчицю, соняшникову олію і бальзамічний оцет.

      5. У глибоку ємність покладіть листя салату, додайте грушу, листя м'яти, гарбуз, горіхи, полийте соусом, посоліть і перемішайте.

      Читайте також: Постись как Иисус

      Горохове пюре з вишнями

      Пюре з гороху та вишні можна подавати як закуску або використовувати в якості гарніру. Після закінчення посту – спробуйте поєднати це пюре з вашим улюбленим м'ясом.

      Інгредієнти на 2 порції:
      - 100 г замороженої вишні;
      - 300 г замороженого гороху;
      - м'ята;
      - мелена кориця;
      - сіль за смаком.

      Різдвяний піст 2017: рецепт пюре з гороху та вишні
      Рецепт горохового пюре з вишнями

      Як приготувати горохове пюре з вишнею:

      1. Обдайте окропом заморожений горох та вишню, щоб вони розморозились та стали м'якими. Якщо ви маєте більше часу, то краще дайте продуктам розморозитись в холодильнику або при кімнатній температурі.

      2. Вилийте всю зайву воду після розморозки гороху та вишні. Перебийте їх в блендері разом із корицею та м'ятою. Посоліть.

      Порада: після закінчення посту також до пюре можете додати жирні вершки (50мл). Так ви отримаєте ще більш ніжну консистенцію.

      Читайте також: Євген Клопотенко: Моя їжа повинна збуджувати і бути на межі з божевіллям

      Банан з цибулею та карі

      Після цієї страви – ваше життя більше не буде колишнім. Саме незвичайне поєднання овочів та фруктів в цій страві дозволить абсолютно по-іншому подивитись на їжу.

      Інгредієнти на 3 порції:
      - 2 банана;
      - 2 червоні цибулини;
      - 50 г вершкового масла (використання масла – на ваш розсуд, під час посту – просто не додавайте його в страву або замініть на рослинну олію);
      - 0.5 ч. л. карі;
      - сік 1 лимона;
      - сіль за смаком.


      Рецепт бананів з цибулею та карі

      Як приготувати банани з цибулею та карі:

      1. Помийте банани та наріжте їх кільцями (не очищуйте від шкірки). Червону цибулю нарізайте півкільцями.

      2. У маленьку каструльку викладіть вершкове масло (у нашому випадку – невелику кількість рослинної олії), банани і цибулю. Додайте карі та протушкуйте 10 хвилин. Наприкінці посоліть та додайте сік лимона. Куштуйте і отримуйте задоволення!

      Короп по-тайськи

      Інгредієнти на 1 порцію:
      - 1 короп;
      - 50 г імбиру;
      - 100 г моркви;
      - 1 зубчик часнику;
      - 1 лимон;
      - 1 цибулина;
      - 1 ч. л. соєвого соусу;
      - перець чилі – за смаком;
      - кінза, фенхель, аніс – за смаком.

      Різдвяний піст 2017: рецепт коропа
      Рецепт коропа по-тайськи

      Як приготувати коропа по-тайськи:

      1. Очистіть коропа від внутрощів та помийте. Зробіть на коропі надрізи, посоліть і поперчіть.

      2. Імбир і моркву наріжте соломкою. Цибулю наріжте півкільцями. Часник подрібніть. З лимону вичавіть сік.

      3. У сковороду налийте рослинну олію і гарненько нагрійте. Рибу викладіть на розігріту сквороду, зверху викладіть імбир, моркву і полийте лимонним соком. Викладіть інші овочі та спеції, приправте рибу і полийте соєвим соусом.

      4. Обсмажте рибу з двох сторін до красивої скоринки.

      Дізнатися більше про онлайн-курс "Думати, як кухар" від Євгена Клопотенко можна за посиланням.

      Картопля з грибами

      Інгредієнти на 3 порції:
      – картопля 6 шт;
      – вершкове масло 70 г (пд час посту замініть на рослинну олію);
      – гриби гливи 100 г;
      – цибуля 50 г;
      – зубчик часнику;
      – сіль, перець;
      – розмарин.

      Різдвяний піст 2017: рецепт картоплі, як приготувати картоплю
      Рецепт запеченої картоплі з грибами

      Як приготувати картоплю з грибами:

      1. Розріжте картоплю вздовж на дві частини. Кожну частину розріжте впоперек, притримуйте пальцями, щоб вона не розпалася.

      2. Викладіть картоплю в форму на пергамент, змастіть олією. Посоліть, поперчіть і додайте розмарин. Зубчик часнику розчавіть плоскою частиною ножа і покладіть до картоплі. Поставте картоплю в розігріту духовку до 180°С.

      3. Помийте гриби та наріжте великими шматками. Цибулю наріжте дуже дрібно і обсмажте на вершковому маслі декілька хвилин, додайте гриби і перемішайте. Обсмажте гриби кілька хвилин, поки вони не зменшаться в розмірі.

      4. Посипте картоплю тушкованими грибами і доведіть картоплю до готовності.

      Смачного посту! Діліться в коментарях фотографіями ваших готових страв! Більше рецептів від Євгена Клопотенко ви можете знайти на його сайті Klopotenko.com.

      Автор: Олена Булан
      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук