П'ять років тому місцеві підприємці вирішили покинути вирощувати апельсини та почати займатися виноробством. Це єдина приватна виноробня у Камбоджі. Щодня тут приймають до ста відвідувачів із цілого світу.

"У Нідерландах я люблю пити французьке вино - переважно, Кот-дю-Рон, яке я обожнюю. Щодо цього камбоджійського вина, то воно непогане. Смакує добре. Я приємно здивована", - каже голландська туристка Петра Вармер.

"Це цікаве вино, легке й таке, що зберігає смак винограду, дуже добре зроблене. Гадаю, воно добре пасуватиме до камбоджійської кухні. Його треба пити охолодженим", - каже експерт із вина Франк Сампере.

Клімат Камбоджі не надто сприятливий для виробництва червоного вина з місцевих сортів винограду - зливи та спека роблять своє. Тому вино роблять із привозних сортів: сіра, каберне, совіньйон та мерло. Пляшку вина продають по 15 доларів. Виробляють також бренді та безалкогольний виноградний сік.