Хрусткі огірочки – це порція насолоди, перед якою неможливо встояти. Швидкий перекус, сімейна трапеза чи святкове застілля – вони завжди доречні на вашому столі. 24 Канал пропонує заготувати вічну класику за рецептом порталу Shuba.

Читайте також І до свята, і на щоденний стіл: салат з яйцем за 5 хвилин

Зверніть увагу!

Портал Homester радить солити огірки сортів "Муромський" та "Ніжинський". Вони мають тонку шкірку з пухирцями – ідеально для збереження хрускоту.

Як засолити огірки на зиму?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 3

Інгредієнти:
– 1,5 кілограма огірків;
– 1,5 літра води;
– 60 грамів солі;
– 5 зубчиків часнику;
– 2 парасольки кропу;
– 1 листок хрону;
– 2 листки смородини;
– 2 листки вишні;
– 4 горошини духмяного перцю;
– 8 горошин чорного перцю.

Приготування:

  1. Помийте огірки та залийте їх холодною водою. Залиште на 4 – 6 годин, щоб вони залишилися хрумкими після засолювання.
  2. Ретельно вимийте трилітрову банку з содою.
  3. На дно покладіть нарізаний часник, листя хрону, смородини й вишні, а також кріп і горошини перцю.
  4. Щільно складіть огірки вертикально, а зверху додайте ще трохи зелені.
  5. У кип’яченій охолодженій воді розчиніть сіль, добре перемішайте, щоб кристали зникли.
  6. Залийте огірки розсолом так, щоб вони були повністю вкриті.
  7. Накрийте банку капроновою кришкою й залиште при кімнатній температурі на 2 – 3 доби.
  8. Коли розсіл стане мутним і з’являться бульбашки, перенесіть банку в холодильник або льох.

Смачного!

Яку консервацію варто заготувати?