Вихід все ж є – запастися декількома хитрощами, що допоможуть відрізнити фальсифікат від справжньої ковбаси. Про це пише 24 Канал з посиланням на ТСН.
Читайте також Точно досі так робите: чому не можна заливати чай окропом і як правильно
Як розпізнати якісну ковбасу та підробку
Розуміння ключових характеристик справжньої ковбаси допоможе споживачам у виборі натурального та смачного продукту.
- Уважно читайте склад продукту
Справжня ковбаса визначається її інгредієнтами, які зазвичай включають м'ясо, таке як свинина, яловичина або курятина, а також сало, спеції та інші натуральні компоненти. На відміну від них, підроблені ковбаси часто містять безліч добавок, штучних ароматизаторів та консервантів.
- Звертайте увагу на зовнішній вигляд
Справжній ковбасний продукт має привабливий вигляд – гладку поверхню без дефектів і від світло-рожевого до темно-червоного або коричневого кольору.
А при нарізанні ковбаси споживачі мають бачити візуально чітко виражені шари м'яса та жиру. Це підкреслює її багатошаровий склад та обіцяє ситну текстуру.
- Оцініть запах ковбаси
Справжня ковбаса матиме насичений і пікантний запах, отриманим з високоякісного м'яса та суміші спецій. На противагу цьому, імітація ковбаси часто асоціюється з непривабливими штучними ароматами. Спокусливий аромат справжньої ковбаси можна відчути здалеку.
А ви знаєте: як перевірити чи масло справжнє.


