Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Таке олів'є ви ще не куштували: 12 нетрадиційних рецептів до Нового року

      2283 Читать новость на русском
      Олів'є
      Олів'є / val.ua

      Салат "Олів'є" став невід'ємною частиною святкового столу чи не кожної родини в Україні, і не тільки. Але рано чи пізно все приїдається, тому потрібно шукати альтернативу. Щоби не зраджувати традиційному олів'є, пропонуємо Вам 12 нетрадиційних рецептів.

      Олів'є по-східному

      Інгредієнти:
      Крабове м'ясо - 200 г;
      Картопля - 4 шт.;
      Морква - 2 шт.;
      Яйце - 2 шт.;
      Огірок - 1 шт.;
      Майонез - 250 г;
      Сіль - за смаком.

      Спосіб приготування:
      Картоплю, моркву і яйця варимо окремо, охолоджуємо, нарізаємо кубиками. Крабове м'ясо нарізаємо шматочками. Підготовлені інгредієнти змішуємо, солимо, заправляємо майонезом.

      Рибний олів'є

      Інгредієнти:
      Картопля - 200 г;
      Морква - 1 шт.;
      Скумбрія копчена - 1 шт.;
      Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
      Зелений горошок консервований - 100 г;
      Яблука - 1 шт.;
      Сіль - за смаком;
      Майонез - 100 г;
      Перець чорний мелений - за смаком;
      Зелень - 50 г;

      Спосіб приготування:
      Відварюємо картоплю і моркву, нарізаємо кубиками. Копчену скумбрію очищаємо і розбираємо на невеликі шматочки. Цибулю дрібнимо. Зелений горошок миємо і сушимо. Яблука без шкірки нарізаємо кубиками. Всі інгредієнти перемішуємо і заправляємо салат майонезом. Солимо, перчимо і посипаємо рубаною зеленню. Подаємо охолодженим.

      Олів'є з шинкою і ананасом

      Інгредієнти:
      Курка - 200 г;
      Шинка - 100 г;
      Сіль - за смаком;
      Картопля - 200 г;
      Ананас - 100 г;
      Морква - 1 шт.;
      Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
      Перець чорний мелений - за смаком
      Майонез - 100 г;

      Спосіб приготування:
      Курку відварюємо в підсоленій воді, охолоджуємо і дрібно нарізаємо. Шинку нарізаємо кубиками. Картоплю і моркву відварюємо, очищаємо і ріжемо на маленькі кубики. Ананас очищаємо і дрібно нарізаємо. Цибулю дрібнимо і обдаємо окропом. Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом, солимо, перчимо.

      Олів'є з морським коктейлем

      Інгредієнти:
      Коктейль з морепродуктів - 400 г;
      Огірки солоні - 4 шт.;
      Яйце куряче - 7 шт.;
      Картопля - 5 шт.;
      Зелений горошок консервований - ½ банки;
      Майонез домашній - за смаком;
      Морква - 4 шт.;
      Лимон - 1 шт.;
      Сіль - за смаком;

      Спосіб приготування:
      Морський коктейль обсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії 3-5 хвилин до готовності. Охолоджуємо. Всі інші інгредієнти нарізаємо кубиками (попередньо зваривши). Змішуємо все у великій мисці, заправляємо майонезом, збитим з лимонним соком. Даємо настоятися в холодильнику 20 хвилин.

      Вегетеріанський олів'є з авокадо

      Інгредієнти:
      Кеш'ю - 1 стакан;
      Огірки - 2 шт.;
      Зелений горошок консервований - 1 банка;
      Авокадо - 2 шт.;
      Морква - 1 шт.;
      Стебло селери -2 шт.;

      Спосіб приготування:
      Дрібно нарізаємо огірки та моркву, додаємо горошок і авокадо, нарізане кубиками. Окремо готуємо майонез: заливаємо 1 стакан кеш'ю водою на 1 годину (можна використовувати насіння соняшника). Потім у блендері подрібнюємо кеш'ю (насіння), додавши трохи води, щоб отримати консистенцію сметани. Додаємо за смаком порошок гірчиці, лимон, мелений перець і сіль.

      Олів'є з макаронами

      Інгредієнти:
      Макарони - 300 г;
      Яйце куряче - 4 шт.;
      Огірки - 150 г;
      Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
      Сіль - за смаком;
      Майонез - за смаком;
      Ковбаса докторська - 250 г;
      Зелений горошок консервований - 350 г;
      Морква - 2 шт.

      Спосіб приготування:
      Макарони і моркву відварюємо до готовності. Охолоджуємо. Цибулю дрібно нарізаємо. Ковбасу ріжемо кубиками. Моркву чистимо, і теж нарізаємо кубиками. Зварені яйця та огірки дрібно краємо. Змішуємо макарони, ковбасу, цибулю, горошок, яйця, огірки, моркву, солимо. Заправляємо майонезом.

      Олів'є для сироїдів

      Інгредієнти:
      Батат - 1 шт.;
      Корінь селери - 250 г;
      Огірки солоні - 3 шт.;
      Цибуля - 1 шт.;
      Олія оливкова - 5 ст. л.;
      Кеш'ю (сирий) - 150 г;
      Фініки - 3 шт.;
      Часник - 2 зубчики;
      Сік лимонний - 40 г;
      Сіль морська - за смаком.

      Спосіб приготування:
      Батат, корінь селери, огірки і цибулю ріжемо кубиками. Потім з решти інгредієнтів готуємо майонез "для сироїда". Подрібнюємо кеш'ю в блендері або комбайні. Дрібно ріжемо часник і фініки. Змішуємо кеш'ю, часник, фініки з лимонним соком і олією. При необхідності додаємо підсолоджувач (мед, агаву, стевію) і сіль. Нарізані овочі змішуємо з отриманим майонезом.

      Низькокалорійний олів'є

      Інгредієнти:
      Перець чорний мелений - за смаком;
      Білокачанна капуста - 300 г;
      Оцет яблучний - 5 г;
      Цибуля зелена - 20 г;
      Соус соєвий - 10 г;
      Огірки мариновані - 100 г;
      Зелений горошок консервований - 100 г;
      Сметана 20% - 50 г;
      Огірки - 50 г;
      Гірчиця столова - 1 чайна ложка;

      Спосіб приготування:
      Капусту нарізаємо, огірки ріжемо кубиками. Подрібнюємо цибулю. Робимо соус (майже майонез), змішуючи сметану, гірчицю, оцет, перець, соєвий соус. Перемішуємо інгредієнти слату, заправляємо приготовленим соусом.

      Олів'є з рябчиками та ікрою

      Інгредієнти:
      Рябчик - 2 шт.;
      Язик телячий - 1 шт.;
      Ікра чорна - 100 г;
      Раки - 25 шт.;
      Пікулі - ½ банки;
      Огірки - 2 шт.;
      Яйце перепелине - 10 шт.;
      Каперси мариновані - 80 г;
      Провансаль - ½ банки;

      Спосіб приготування:
      Рябчиків смажимо і нарізаємо. Язик відварюємо і нарізаємо однаковими шматочками. Додаємо м'ясо відварних раків, кубики з пікулі, рубані яйця і огірки. Акуратно перемішуємо інгредієнти, викладаємо їх в салатницю, додаємо соус Кабуль, каперси, ікру, соус провансаль. При подачі прикрашаємо салат ікрою.

      Олів'є в сирних тарталетках

      Інгредієнти:
      Шинка - 250 г;
      Горошок - 0,5 банки;
      Картопля - 4 шт.;
      Яйця - 4 шт.;
      Морква - 0,5 шт.;
      Огірок солоний - 2 шт.;
      Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.;
      Маслини - 0,5 банки;
      Перепелині яйця - 2 шт.;
      Петрушка;
      Майонез;
      Сіль, перець;
      Гірчиця - 2 ст. л.;
      Паприка - 1 ч. л.;
      Сирні тарталетки - 10 шт.

      Спосіб приготування:
      Яйця, моркву, картоплю відварюємо, чистимо і нарізаємо кубиками, змішуємо з порізаними кубиками огірками і цибулею, додаємо горошок. Для заправки змішуємо майонез, гірчицю, паприку, сіль, перець. Заправляємо салат, розмішуємо і розкладаємо в тарталетки. Можна прикрасити квітами з маслин і моркви, перепелиних яєць і горошку.

      Олів'є з яблуками

      Інгредієнти:
      Картопля - 4 шт.;
      Яблуко - 1 шт,;
      Яйце куряче - 5 шт.;
      Яловичина - 300 г;
      Огірки солоні - 3 шт.;
      Зелений горошок консервований - 100 г;
      Морква - 3 шт.;
      Цибуля ріпчаста - 1 головка;
      Сіль - за смаком;
      Майонез - 130 г;
      Перець чорний мелений - за смаком

      Спосіб приготування:
      Картоплю і моркву відварити, очистити, нарізати кубиками. Яйця зварити круто, очистити і нарізати кубиками. Огірки нарізати кубиками, утворився розсіл злити. Цибулю подрібнити. Зелений горошок відкинути на друшляк, щоб стекла рідина. Яловичину відварити в підсоленій воді, остудити. Нарізати кубиками. Яблуко нарізати кубиками. Всі інгредієнти з'єднати, посолити, поперчити, заправити майонезом і перемішати.

      Солодкий олів'є

      Інгредієнти:
      Консервовані тропічні фрукти - 1 банка;
      Яблуко - 1 шт;
      Селера - 1-2 стебла;
      Ванільний цукор - за смаком.
      Сметана.

      Спосіб приготування:
      Консервовані фрукти нарізаємо невеликими кубиками, як на "Олів'є". Вирізаємо з яблука серединку і нарізаємо так само (шкірку не обчищаємо). Нарізаємо також стебла селери. Все змішуємо, додавши ванільний цукор і сметану.

      Читайте також: Олів'є: історія легендарного новорічного салату

      Джерело: Uamodna.com
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук