Про це розповіли у прес-служба ЕДК.

Зараз в Україні — безпрецедентна ситуація, кажуть експерти, адже у пік сезону переробки цукрових буряків зростають ціни на цукор. Так, упродовж вересня-жовтня середні ціни виробників зросли на 13%, а роздрібні – на 10%. За ці 2 місяці також вироблено 796 тисяч тонн цукру, що на третину менше, ніж минулого сезону.

Крім того, за словами аналітиків ЕДК, ураховуючи тенденцію щодо добування водних біоресурсів та їх імпорту, можна говорити, що споживання українцями риби та рибопродуктів суттєво знизиться.

Девальвація гривні обумовила стрімке подорожчання імпорту риби та рибних продуктів, у зв’язку з чим суттєво впали його обсяги.

Читайте також: ТОП-7 порад як витрачати на їжу менше і не відмовляти собі ні в чому