Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Як правильно поєднувати вино та їжу

      Як правильно поєднувати вино та їжу
      Як правильно поєднувати вино та їжу / unsplash

      Якщо закушувати вино непідходящими продуктами – можна зіпсувати і смак алкоголю, і задоволення від трапези. Наприклад, мало хто знає, що дороге вино не варто закушувати занадто вишуканими делікатесами, а червоне – не доповнює рибу.

      Як насправді варто підбирати вино до обіду або вечері розповів бренд-амбасадор Євген Сеган в блозі для НВ.

      Читайте також: Як різні види алкоголю впливають на настрій та вашу поведінку

      Вино має бути солодшим, ніж страва, до якої воно подається

      У вині, крім солодкості, є яскраво виражена кислотність. Їжа, в свою чергу, рідко містить так багато кислоти. Тому, якщо страва солодкувата, то несолодке вино на його тлі здається кислим, як мандарини після шоколаду.

      Приклад солодкуватих страв: качка з яблуками, яловичина з чорносливом, курка з ананасом, ягідні і кисло-солодкі соуси тощо.

      Червоне – до м'яса, біле – до риби

      Ті речовини, які відповідальні за відчуття терпкості, таніни, зв'язуючись зі специфічними білками морепродуктів, набувають неприємного металевого присмаку. Хочете спробувати? Червона ікра з червоним вином – приклад. А ось біле вино позбавлене цього недоліку.

      Зате червоне ідеально підходить до жирних страв, зокрема, до червоного м'яса. І все завдяки тому ж таніну. Просто відчуття терпкості обманює наше сприйняття – зникає відчуття жирності, і наступний шматок соковитого стейка знову приносить задоволення, немов він перший.

      Просте до складного

      Не варто прагнути побалувати свої рецептори дорогим вином і закушувати його суперделікатесом. Причина в особливостях нашого сприйняття. Уявіть, що ширина каналу, по якому наші почуття йдуть до мозку – обмежена. Якщо ми перевантажимо цей канал, частина інформації просто обріжеться і не дійде до аналізатора. Якщо ви вирішили взяти дороге вино, насолоджуйтесь ним, не мудруючи із закусками, дайте вину проявитися.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук