Друге і третє місця дісталися швейцарським сирам - Аппенцеллеру та Вінцеру відповідно. Перший просякнутий білий вином, сидром, приправлений альпійськими травами. Стосовно Вінцера, він також просякнутий вином, але червоним. А от Гауда готується з доданням кмину, пряностей, гірчиці та перцю.

“Сир - це справжнє мистецтво. Рецепти приготування тримаються в суворій таємниці, адже майстри доходили до них роками, експериментували, вчилися на власних помилках. Саме тому наш чемпіонат унікальний”, - каже суддя чемпіонату Тім Чомскі.

Триденний сирний чемпіонат проводиться кожні два роки у штаті Вісконсин. Щоразу участь в ньому беруть до двох тисяч конкурсантів з як мінімум 20 країн. Домінують зазвичай швейцарські сири, до цьогорічного чемпіонату вони чотири рази поспіль вони підіймалися на верхівку п’єдесталу. Головними конкурентами швейцарців є голландські та французькі сири.