“Відповідно до української Конституції, будь-яка особа вважається невинуватою до вступу в законну силу обвинувального вироку суду. До моменту вступу в законну силу обвинувального вироку щодо Юлії Володимирівни вона вважається такою, що не скоїла жодного злочину”, - сказав захисник.

Власенко наголосив, що вирок не набув чинності, оскільки триває апеляційний процес.

Крім того, він зауважив, що Генеральна прокуратура не мала права поновлювати справу проти екс-прем'єра, оскільки термін давності пройшов.

Нагадаємо, 11 жовтня Печерський районний суд Києва оголосив Юлію Тимошенко винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень).

Тимошенко засуджено до 7 років в'язниці із забороною займати державні посади протягом 3 років після завершення терміну ув'язнення.

13 жовтня 2011 року проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко порушили нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України.

Слідство звинувачує Юлію Тимошенко в тому, що вона перевела борг ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму 405 мільйонів 500 тисяч доларів на державний бюджет України.