Автор депутатського звернення нардеп Павло Петренко зазначає, що у засобах масової інформації мiститься чисельна кiлькiсть вiдео, на яких чiтко видно, як працівники "Беркуту" знущаються над людьми.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Серед постраждалих від дій "беркутівців" називають імена активістів Євромайдану, Автомайдану та журналістів: Михайло Ниськогуз, Ярослав Гончар, Сергій Сікорський, Кирило Бунтов, Дмитро Токар, Олександр Алекесандров, Олександр Кравцов, Анатолій Лазаренко, Олександр Шевченко, Андрій Шмуц, Микита Торський, Дмитро Баркар, Ігор Кобзар, Сергій Зелінський.

Дивіться також: "Беркутівці"-садисти знущаються з голого активіста [Відео 18+]

"Такi дiї так званих "правоохоронців" - це кримінально каране діяння, це злочин, а злочинці мають бути покараними", - вважає опозиціонер.

У зв'язку з цими фактами "Батьківщина" звернулася до Генерального прокурора з вимогою порушити кримiнальнi справи проти усiх працівників "Беркуту", якi причетнi до побиття людей.

До слова, Анатолій Гриценко та адвокат Станіслав Батрин просять суд визнати спецпризначенців "Беркута" поза законом та заборонити бійцям стріляти.