Нехитрі сюжети про російських силовиків буквально прив'язали українських домогосподарок до телевізора – вони не пропускають жодної серії. Але тепер їм доведеться шукати альтернативу. Бо улюблені герої зникнуть з екранів. Так вирішили експерти з Держкіно і заборонили прокат деяких російських стрічок.

Не побачить український глядач 69 серіалів із Михайлом Пореченковим, бо дострілявся. Зникне "Кадетство", "Гончі", "Слідчий комітет", "Спецназ", "Десантура", "Морпіхи" і "Військова розвідка". Все тому, що в них пропагують героїчні образи російський військових.

Канали, які крутять у себе в ефірі російське "мило", від заборони втратять гроші. Бо продукт купували у Росії за чималі кошти.

Професійних українських кіношників, які зможуть замінити російські серіали якісним вітчизняним продуктом, у нас вдосталь. Однак поки багато з них працюють на Росію, яка потім продає серіали Україні. Телеканали їх купують, бо вони вже пройшли перевірку російським глядачем. Повний перехід на власний продукт – певний ризик.

Відтак російським серіалам канали шукатимуть заміну, приміром, у Туреччині та Польщі. Але більше увагу приділятимуть українському контенту. Його побільшає.

Напружені відносини з Москвою – поштовх для українського кінематографа. Поки що, кажуть експерти, на наступний рік вітчизняні телеканали жодної копійки не витратили на жоден кадр російського продукту. А відтак, є великі шанси, що в Україні також з'являться свої багатосерійки.