За його словами, з початку березня і до кінця квітня цього року "Інформаційний опір" констатував прибуття на територію Придністров'я підрозділів ЗС РФ і ГРУ ГШ ЗС РФ, козацтва та представників російських ультранаціоналістичних організацій.

Водночас, з середини квітня джерела групи в Республіці Молдова фіксували прибуття до Кишинева з Росії груп молодих людей спортивної статури, які відправлялися далі на територію Придністров'я і "їх супроводжували співробітники ФСБ РФ".

У результаті до початку травня на території Придністров'я було зосереджено близько 1700 російських військовослужбовців і близько 2200 координованих ФСБ представників різних російських організацій (в основному — козацтва). Із загального числа російських військовослужбовців близько 800 людей — у складі підрозділів ГРУ ГШ ЗС РФ. Про це впродовж березня–квітня ми повідомляли у зведеннях групи "ІО",
пише Тимчук у Facebook.

Окрім того, за даними "Інформаційного опору", з кінця квітня перед закинутим на територію України російським спецназом і групами провокаторів ставилося завдання, у взаємодії з місцевими проросійськими сепаратистами, дестабілізувати ситуацію на півдні України. І в першу чергу — в Одесі.

Активна фаза операції, метою якої було захоплення місцевих органів влади, планувалася на 9 травня, коли під ідеологічними гаслами Дня Перемоги з'являлася можливість ініціювати активність проросійськи налаштованої частини населення. Після досягнення тактичних успіхів в Одесі подібні акції, за допомогою прибулих "туристів Путіна", мали ініціювати в Миколаєві і Херсоні,
— наголошують в "Інформаційному опорі".

Дмитро Тимчук також додає, що початок активної фази АТО в Слов'янську змусило російське керівництво форсувати події на півдні України, з метою "змусити українських силовиків терміново перекидати сили і засоби з Донбасу".

Нагадаємо, в п'ятницю під час масових заворушень загинули більше 40 людей, ще понад 170 отримали поранення.