Про це він повідомив за підсумками тристоронььої зустрічі в Брюсселі.

Мова йде про ціну на газ на часовий відрізок до кінця березня. Обидві сторони приймають (як стало зрозуміло ще в Мілані) ціну $385/тис. куб.м. З боку російських партнерів вона гарантується. Ціна не може змінюватися в односторонньому порядку за рішенням уряду, чи парламенту в результаті підвищення експортного мита. По-друге, до кінця березня, в якості відхилення від діючого газового контракту не буде застосовуватися принцип "бери або плати". Це означає, що українська сторона визначає - чи буде вона замовляти обсяги газу для поставки. Але на умовах передоплати,
— зазначив Еттінгер.

Єврокомісар наголосив, що тристоронні газові переговори між Україною і Росією за участю Єврокомісії стосуються лише умов поставок в зимовий період до 31 березня 2015 або так званого "зимового пакету".

Крім того він повідомив, що згідно з можливим договором, "Нафтогаз" зобов’язується до кінця жовтня погасити $1,45 млрд і $1,65 млрд до кінця року.

За його словами, обсяг поставок може скласти 4 млрд куб. метрів до кінця 2014 року.

Нагадаємо, Еттінгер сподівається на досягнення проміжного рішення з зимових постачань газу з РФ в Україну та ЄС під час наступного раунду переговорів 29 жовтня.