Тепер машина, яку охрестили "Скаженою Залізякою" нестиме службу в зоні АТО. На доведення до ладу УАЗа пішло близько 12 тисяч гривень.

Броньований варіант – саме те, що потрібно для бойових виїздів. "Скаженій залізяці" швидше за все теж доведеться взяти в них участь, не виключають військові. Перебуваючи на ротації, вони теж активно брали участь у відновленні автомобіля. Бронювати авто не було змісту. Кажуть, ця залізна конячка просто не подужає такого навантаження.

Читайте також: Запорізька художниця виготовляє військовим патріотичні листівки

У зону АТО "Скажена залізяка" вирушає не порожньою. Теплі берці, маски, халати, буржуйки, аптечки – все, чого бракує на передовій. Серед найнеобхіднішого – кровоспинний засіб "Целокс".

Нехай і не нова, але тут їй знайдуть гідне застосування, обіцяють військові. Адже, крім мобільності, вона допоможе економити – якщо БТР витрачає під 100 літрів палива, то "залізяка" близько 20-ти. І попри все, військові мріють про нову броню.

Нової військової техніки волонтери не обіцяють, але поповнити парк передової такими УАЗами можуть. Вже підібрали штук 10 для ремонту. А поки, відїжджаючи, залишають подарунок від школярів 2-х шкіл Богодухівського району з побажанням.