Про це він розповів журналістам після зустрічі з міністром закордонних справ Франції Лораном Фабіусом у Парижі, повідомляє Укрінформ.

"Я думаю, що в інтересах Росії підтримати нашу ініціативу із запровадження миротворчої місії (на сході України), звісно, якщо вона зацікавлена у виконанні мінських домовленостей", — сказав міністр.

За його словами, українська сторона запевняє, що на сході потрібна цивільна або військова місія, яка працюватиме саме для підтримки мінських домовленостей.

На думку Клімкіна, спеціальна спостережна місія ОБСЄ має працюєвати також вночі, коли ведуться обстріли українських позицій, але їй не вистачає технічних можливостей і вона не може супроводжувати подальший мінський процес.

"Саме для цього потрібна військова або цивільна місія ООН або ЄС", — зазначив глава МЗС.

За його словами, якщо Росія заблокує потрібне для запровадження миротворчої місії рішення РБ ООН, то поставить під загрозу виконання мінських угод.

"Якщо вона це заблокує, то хто і яким чином сприятиме мінському процесу, хто стежитиме за встановленням правопорядку, співпрацюватиме з так званою "народною міліцією" тощо?", — запитав він, додавши, що про це йтиметься у понеділок під час зустрічі з міністрами у "нормандському форматі" в Німеччині.

Клімкін зауважив, що й після зустрічі в Берліні сторони продовжуватимуть обговорення.

"Більше ніхто не пропонує жодних логічних рішень щодо того, хто саме має супроводжуватиме цей (мінський) процес", — зазначив він.

Як відомо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Парижі готується до зустрічі з міністрами закордонних справ "нормандського формату", на якій буде розглянуто питання введення миротворців в Україну.