Як відомо, 4 серпня екс-прем'єра перевели у федеральну в'язницю Terminal Island в Каліфорнії з "низьким режимом безпеки".У цій в'язниці наглядачі стежать за ув'язненими через систему відеоспостереження.

Пагони і злочини на території цього закладу - рідкісне явище, оскільки кожному з його "мешканців" залишилося максимум півроку до звільнення.

У цій в'язниці існує значно більше можливостей для контакту з зовнішнім світом. Так, можна часто зустрічатися з родичами, користуватися телефоном, посилати електронні листи. Щоправда, сам Лазаренко на зв'язок виходить не часто.

Про це повідомляє його захисник Віктор Чевгуз, за словами якого, Лазаренко спілкувався із ним більше року тому.

Чевгуз також зазначає, що про наміри повернутися в Україну наразі мова не йшла.

"У Штатах у нього є нерухомість, там живе і сім'я. Але їм було порушено міграційне законодавство. Думаю, він спробує залишитися в США. Велика ймовірність, що він попросить політичний притулок. Втім, були й плани повернутися. Він говорив про це, коли ми спілкувалися востаннє", - підкреслив захисник.

До слова, згідно з листами, які зберігаються в архіві американського суду, представники Партії регіонів просили звільнити екс-прем'єра Павла Лазаренка до американського суду.