"5 або 6 членів асамблеї звернулися до мене з пропозицією обговорити Конституційній асамблеї закон про всеукраїнський референдум... Закон про референдум прийнятий, ми його не можемо скасувати. Це не наша компетенція", – запевнив Кравчук.

Він також наголосив, що у положенні про Конституційну асамблею немає пункту про те, що вона аналізує прийняті парламентом закони і дає їм оцінки і пояснення. Такі повноваження, додає Кравчук, є у Конституційного Суду.

Леонід Кравчук заявив, що члени асамблеї мають право вносити на обговорення будь-які питання, та рішення асамблея приймає виключно з тих питань, які входять до її компетенції.

"Я не можу заборонити обговорювати це питання, але яке рішення ми можемо прийняти? Що Верховна Рада прийняла неправильний закон?" – пояснив голова асамблеї.

Нагадаємо, раніше Арсеній Яценюк заявляв, що опозиційні партії звернуться до Вищого адміністративного суду України з вимогою скасувати референдум, запланований в Україні на літо цього року. Причина - закон прийняли через "кнопкодавів".

Як відомо, влада хоче провести в Україні референдум, на який має бути винесено 5 питань. Микола Томенко вважає, що референдум є способом влади отримати дозвіл на обрання президента в парламенті.