За його словами, Київ намагається заблокувати роботу контактної групи щодо України, намагаючись "поставити під питання виконання військових положень мінських домовленостей і згорнути реалізацію політичних реформ", пише РИА Новости.

"Може, західні колеги цього не помічають, але треба звернути їхню увагу, що зараз настільки бажаний ними процес повного виконання мінських домовленостей по суті блокується київською владою", — зазначив Лавров.

Глава російської дипломатії закликав Захід застосувати санкції, щоб "змусити їх (Україну - "24") виконувати те, про що домовлялися"

Я не знаю, які є інструменти тиску на Київ у американців, у європейців. Але, можливо, настільки улюблений ними механізм санкцій застосувати в даному випадку до київської влади, щоб змусити їх виконувати те, про що домовлялися, і виконання чого в один голос вимагають наші західні колеги,
— додав він.

Зазначимо, прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що адміністрація США не планує наразі вводити нові санкції проти Росії в зв’язку з її агресією в Україні.