"Лікарню оточила міліція. Його вивозять без попередження і другої операції. Про це дружині повідомили лікарі. Вони шоковані", – розповіла Сарган близько 7:40 ранку.

У прес-службі "Народної Самооборони" також відзначають, що вчора увечері, 29 січня, Ірина Луценко спілкувалася із лікарями, і, за її словами, ніщо не говорило про можливість виписки та вивезення у колонію, оскільки Луценко – на інтенсивній терапії.

Дружина екс-міністра додає, що лабораторіями підтверджено відсутність злоякісних утворень в організмі Луценка.

"Дві лабораторії – клініки "Оберіг" та альтернативної клініки – підтвердили, що взятий на гістологічне дослідження післяопераційний матеріал не містить злоякісних новоутворень", – каже Ірина Луценко.

Медики їй повідомили, що наразі вони проводять повне медичне обстеження Луценка.

"Лікарями виявлено три відкриті виразки шлунку. У зв’язку із цим Луценку призначено інтенсивний курс терапії, він перебуває на крапельницях. Лише через три тижні курсу, який розрахований лікарями, буде зроблено контрольну гастроскопію шлунку. Лише у випадку результативного лікування та зарубцювання виразок, відповідно, за місяць часу, можна буде готуватися до наступної операції. Оперативне втручання при відкритих виразках, за словами лікарів, протипоказане", – каже дружина Луценка.

Більше того, вона відзначає, що, за словами лікарів, у Луценка підвищений тиск, а больовий синдром і результати аналізів підтверджують, що оперативне втручання необхідне.

Хочу передати привіт Пенітенціарній службі, що їхні дворічні запевняння у тому, що стан здоров’я Луценка задовільний, у так званому лікуванні можна обмежитися лише знеболювальними та номінальними обстеженнями, підтвердилися: зроблена одна операція, на часі – друга, а три відкриті виразки свідчать про «відмінний» стан здоров’я Юрія Луценка,
– додає вона.

До речі, за словами одного із лікарів, Луценко попросив у "Книгу скарг і пропозицій" і написав медперсоналу клініки "Оберіг" подяку за їхнє людське ставлення і розуміння до нього, незважаючи на те, що він засуджений, а охорона створює певний дискомфорт у клініці.

Нагадаємо, раніше захисник і дружина Юрія Луценка Ірина наголошувала, що проведення другої операції екс-главі МВС неможливе до отримання результатів аналізів на гістологію.

Невдовзі лікар клініки “Оберіг”, який попросив не називати його імені, сказав, що екс-главу МВС Юрія Луценка повторно не оперуватимуть, адже у цьому немає потреби.

Невдовзі з'явилася інформація, що лікар клініки “Оберіг”, в якій провели операцію Юрію Луценку, повідомив, що у пацієнта не виявлено злоякісних новоутворень.