Про це пише "Німецька хвиля".

Заява американського політика стала реакцією на критику Штайнмаєром листа, складеного Маккейном і ще 46 республіканськими сенаторами керівництву Ірану, в якому сенатори попереджали, що без ратифікації Конгресу США можливу угоду з атомної програми Тегерана може бути анульовано після закінчення президентського терміну Барака Обами в 2017 році.

Маккейн, у свою чергу, звинуватив главу німецького МЗС у прихильності до "дипломатії в стилі Чемберлена", нагадавши тим самим про політику умиротворення, прихильником якої було британський уряд в 1930-х роках. Лондон тоді безуспішно намагався запобігти війні в Європі, йдучи на поступки Адольфу Гітлеру.

За словами американського сенатора, Штайнмаєр та німецький уряд ухиляється від того, щоб "обмежити дії Володимира Путіна, який в цей час винищує українців". На думку Маккейна, глава німецької дипломатії "не заслуговує довіри".

Тим часом представник президентської адміністрації у Білому домі Джош Ернст пояснив, чому США не наважуються надати Україні летальну зброю.