Про це пише російське видання "Коммерсантъ" з посиланням на інформовані дипломатичні джерела.

"Суть франко-німецької ініціативи може зводитися до припинення вогню на умовах визнання нової лінії розмежування, яка не збігається з тією, яка була обумовлена в вересні минулого року, коли підписувалися Мінські угоди", — повідомляє видання.

При цьому наголошується, що з вересня лінія змінилася не на користь Києва, а поступки Заходу і України можуть зводитися до того, що ці зміни доведеться визнати в обмін на тверді гарантії Москви, що надалі територіальний статус-кво порушуватися не буде.

Читайте також: Путін проситиме в Меркель та Олланда ввести в Україну миротворців, — ЗМІ

Зі свого боку Ангела Меркель і Франсуа Олланд будуть домагатися від Москви визнання того факту, що Донбас залишається частиною України, "хай поки і чисто формально".

На думку опитаних "Комерсантом" експертів і західних дипломатів, посередницька місіяАнгели Меркель і Франсуа Олланд стане останньою спробою запобігти "катастрофічному розвитку подій", при якому війна в Україні може піти за непередбачуваним сценарієм, а відносини між Росією і Заходом опиняться на межі розриву.


Карта, запропонована Путіним

Як відомо, у січні президент РФ надіслав Поршенкові листа зі своїм варіантом вирішення ситуації на Донбасі. У листі Путіна Порошенку немає "мирного плану", а є лише бажання "відкусити" шматок України. По суті, Путін пропонує відійти від зафіксованої у Мінському меморандумі лінії і легітимізувати "фактичну", тобто сьогоднішню, що абсолютно не на користь України.

Петро Порошенко відповів на лист Володимира Путіна через 10 днів. Український Президент наполягає на поверненні сторін на визначені Мінським меморандумом рубежі.