Президент сьогодні відвідав Маріуполь, який перебуває під постійним обстрілом терористів навіть попри оголошене перемир'я. Виступаючи перед жителями міста Петро Порошенко повідомив хорошу новину — з полону терористів вдалося звільнити 1200 заручників. Крім того, у недiлю з оточення було виведено 33 українських військових.

Під час свого візиту президент запевнив, місто — українське і ніхто його не віддасть. Крім того, глава держави продемонстрував працівниками Маріупольського металургійного комбінату новий шеврон — із надписом "УКРОП" та відповідним зображенням.

Маріуполь — українське місто, і ніхто його не віддасть,
— наголосив Президент України Петро Порошенко.

Бойовики зустріли Порошенка вогнем — напередодні візиту терористи обстріляли українські блокпости на околицях Маріуполя. Президент каже, не злякався. І додає, навколо Маріуполя зведуть три лінії оборони.

Тривають провокації проти військовослужбовців Нацгвардії і на блокпосту поблизу Слов’яносербська. Напередодні терористи оточили блокпост і погрожували знищити його, українські військові тримають оборону.

Російські війська і терористи нахабно порушую перемир'я і в інших районах Донеччини та Луганщини. Найбільш небезпечна ситуація поблизу Донецького аеропорту, Авдіївки, Станиці Луганської, Золотого, Дебальцевого.

Терористи постійно провокують силовиків на застосування зброї. Стріляють у повітря, біля блокпостів, щоб викликати вогонь з боку сил АТО і потім повідомити, що українська сторона порушує режим припинення вогню,
— повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

Бойовики, схоже, готують наступ на Дебальцеве. Для цього вони вирішили зачистити від жителів село Нікішине. Людям поставили ультиматум з вимогою протягом 72 годин звільнити населений пункт, оскільки він є вигідною позицією для наступу.