Інкримінують кандидату в президенти посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також заклики до насильницької зміни і повалення конституційного ладу. Позбавили недоторканності Царьова депутати з другої спроби, за поданням виконувача обов`язків генпрокурора.

Переконаний, що позбавлення недоторканності має бути результатом розгляду цього їх провини в суді. Просто голосування через політичну доцільність вважаю, м’яко кажучи, не етичною. І такою, яка послабить позиції української демократії. Тому що хтось буде говорити про політичні переслідування, хтось буде говорити про намагання затикати рота, - каже народний депутат, Юрій Мірошниченко

Царьов Олег Анатолійович у період березня-квітня 2014 року умисно, відкрито, застосовуючи в тому числі засоби масової інформації, вчиняв публічні заклики до насильницької зміни і повалення Конституційного ладу України. Більше того, він умисно і відкрито вчиняв заклики з метою зміни меж території і державного кордону України на порушення порядку встановленого Конституцією України, що призвело до тяжких наслідків у вигляді чисельних жертв, - заявив в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький

Наступні подання ГПУ стосуватимуться Калєтніка та Олійника

Прокуратура має ще два подання на депутатів. Підготуватися варто комуністу Ігорю Калєтніку та регіоналу Володимиру Олійнику.

Щодо Калєтніка і Олійника — це питання голосування 16-ого січня. А щодо інших депутатів, як діючих, так і колишніх керівників, то за допомогою дійсно колишнього керівництва держави вони знали, просто повідомили всю інформацію для того, щоб інтервенція в Крим була якомога більш успішною. Вони будуть відповідати за це. Я думаю, що генпрокуратура дійде до цих людей, - народний депутат України, фракція "Батьківщина" Володимир Ар'єв.

За день про вихід з фракції Партії регіонів заявили 20 депутатів

У Партії регіонів сигнал зрозуміли правильно: цього ж дня про вихід з фракції заявили 20 депутатів.

Офіційна причина - корумпованість та панування бізнесових інтересів. Кажуть, поки Партія регіонів була при владі, цього не помічали.

Проблема України і українського політикуму те, що за 23 роки сформували тільки фінансово-промислові групи, які нажаль керуються фракціями, партіями, а український народ нічого не отримав, - каже народний депутат, вийшов з лав ПР Віталій Грушевський

Відтік від партії регіонів він на сьогоднішній день, я думаю, що має достатніх причин для цього. Починаючи від лідера партії, який був, ну і закінчуючи напевно останніми заходами, такі як з'їзд, висунення відповідної кандидатури, яка виявилася не популярною у народу. Все це разом помилка партії. Вона отримує ... Отримує те, що вона заслужила, - додає народний депутат, ПР Євген Карташов

Жоден з корупціонерів попередньої влади не сидить за ґратами

Окрім Царьова справи порушено проти представників колишньої влади, які переховуються за кордоном. Жодного з них досі не засудили і не затримали.

Оголошені в розшук олігархи продовжують займатись бізнесом в Україні.

Ані колишніх міністрів, ні олігархів оголошення у розшук не бентежить. За офіційними даними Сергій Курченко веде перемовини стосовно придбання мережі АЗС ТЕС в Криму. Інший член так званої "сім`ї Януковича" Юрій Іванющенко на прізвисько "Єнакіївський" уклав угоду з юридичною фірмою німецького консула в Одесі. Олександр Клименко влаштовує публічні чати на своїй сторінці у Фейсбук.

Фірми сина Януковича виграють суди в українських чиновників

Компанія Олександра Януковича "МАКО-трейдінг" останні два місяці виграє судові справи проти українських чиновників та бізнесменів.

На початку травня вона відсудила у компанії губернатора Донеччини Сергія Тарути "Алчевський металургійний комбінат" 10-ти мільйонний борг. Суди тривають з іншими компаніями щодо стягнення сотень мільйонів гривень.

Зареєстровано кримінальне провадження відносно Олександра Януковича, який за попередньою змовою з іншими особами організував ухилення від сплати податків фірми групи компаній МАКО, а також дочірнім підприємством Артеміський завод шампанських вин, як він раніше називався, а тепер складна назва "Вайнері".

Вони ухилились сплати податків на сьогоднішній день на суму більше 50-ти мільйонів гривень, - повідомив заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець.

Жертвами бойовиків на Сході стали майже 200 людей, - ГПУ

Поки бізнесмени у розшуку продовжують скуповувати активи, а політики, які втекли з України дають прес-конференції, Україна згадує загиблих на Майдані та рахує жертви у боях на Сході.

За даними ГПУ, за весь час протистоянь на Донбасі жертвами бойовиків стала 181 людина, 59 з яких - військовослужбовці.