Тім Кук нарешті міцно взявся за кермо Apple, створивши щось своє і нове. Тепер на нього не падає тінь Джобса, адже Куку вдалось почати нову сторінку у історії купертінівського гіганта. Вчорашню презентацію вже встигли наректи найгучнішою за останні 5 років.

Вступ презентації затягувати не стали, то ж після того як Тім Кук пригадав, що 30 років тому на цій сцені Стів Джобс презентував Макінтош, все почало відбуватись дуже швидко.

iPhone 6 та iPhone 6 Plus

Смартфон виявився досить передбачуваним. Можна сказати, що більшість чуток про нові iPhone виявились правдою.

Не зважаючи на те, як раніше купертінівці говорили про великі екрани, шості iPhone якраз ними і оснастили. Цього разу Apple показала два смартфони різного розміру. iPhone 6 отримав діагональ екрану 4,7 дюйма, а версію Plus нагородили 5,5 дюйма. Щодо кольорів, то затію з яскравим забарвленням в стилі 5c покинули. Обидві новинки — у золотому, срібному та чорному кольорах.

Дизайн шостих iPhone перегукується з старішими версіями того ж таки смартфона та іPod touch 5G. Корпус, виготовлений із суцільного куска металу, став більш округлим. Особливої уваги варта товщина смарфтонів, адже iPhone помітно «схуд». У випадку з iPhone 6 товщина пристрою склала 6,9 міліметра, а iPhone 6 Plus створили трішечки товстішим — 7,1 міліметра. Для порівняння, попередник iPhone 5s товщиною 7,5 міліметра. Роздільна здатність iPhone 6 1334x750 пікселів, а старшого у брата – 1920x1080 (Retina HD).

Стосовно начинки, то в смартфонах можна знайти 64-бітний процесор А8, який є меншим за попередника на 13 відсотків, швидшим на 25 відсотків, графіка ж «піднялась» на цілих 50 відсотків.

Час автономної роботи iPhone 6 і iPhone 6 Plus в режимі 3G становить 14 годин і 24 години відповідно. Гаджети дозволяють переглядати відео протягом 11 і 14 годин і слухати аудіо до 50 і 80 годин.

iPhone 6 и iPhone 6 Plus підтримують Wi-Fi Calling — можливість повноцінних дзвінків і надсилання SMS при підключенні до Wi-Fi. Сам Wi-Fi, до слова, став втричі швидшим.

Камеру iSight теж не обділили увагою і ретельно оновили, хоча і залишили 8-мегапіксельною. Також з'явилася нова технологія – Focused Pixels. У iPhone 6 – цифрова стабілізація, у iPhone 6 Plus – оптична.

Apple Pay

Після швидкого екскурсу в нові «яблучні» смартфони Тім Кук заговорив про заміну гаманця на щось більш зручне і компактне. Тепер, завдяки Apple, розрахунок повинен стати швидшим та простішим. Сервіс Apple Pay дозволяє носити за собою у смартфоні всі свої банківські картки. Щоправда, малоімовірно що ця функція особливо актуальна на теренах України.

Творці Apple Pay обіцяють оплату одним дотиком завдяки технології NFC і співпрацю з багатьма магазинами та мережами.

Тім Кук виглядав дуже щасливим та гордим, коли сказав гостям презентації, що є ще одна річ, яку Apple би хотіла показати. Саме цей продукт невдовзі зустріли шквалом оплесків та стоячи.

Apple Watch

«Розумний» годинник, поява якого у цій презентації до останнього вважалась вірогідною на 50 відсотків, все-таки побачив світ. Та ще й у трьох варіантах: Watch, Watch Sport, Watch Edition, і з шістьма різними варіантами ремінців. Також Watch повністю водонепроникний.

Watch оснащені датчиками, які здатні слідкувати за загальним станом здоров’я власника. Інформацію про частоту дихання, пульс годинник отримує за допомогою оптоелектроніки і передає все необхідне на синхронізований мобільний пристрій. За допомогою Watch також можна знайти свій iPhone, керувати Apple TV, використовувати годинник як рацію. В Watch помістили і Siri, куди ж без голосового помічника. Також з «розумного» годинника можна буде відповідати на повідомлення, а спеціальний моторчик всередині Watch зможе сповістити про надходження SMS.

Дисплей Watch, як і здогадувались, захищений сапфіровим склом. Екран здатен розрізняти дотик від натиску, залишаючи таким чином користувачу більше можливостей для маневрів у керуванні пристроєм. Зарядку реалізували дуже зручно і красиво — MagSafe кріпиться на магніті і не потребує жодного додаткового порта.

У Watch одне коліщатко виконуватиме більшість функцій. Воно використовуватиметься для навігації і допоможе перегортати, наближати і повертатися на екран Home.

Варто зауважити, що Watch продаватиметься у двох розмірах, в залежності від зап’ястя покупця.

Тім Кук підкреслив, що новий сервіс Apple Pay працюватиме і з Apple Watch. Щодо сумісності, то використовувати «яблучний» годинник можна буде із такими родичами, як iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5c и iPhone 5s.