Через кілька годин після падіння небесного тіла в МВС Росії повідомили про виявлені три великі уламки метеорита. Два з них знайшли в Чебаркульському районі Челябінської області, ще один - в Златоустівському.

Якщо після появи інформації про надзвичайну ситуацію про постраждалих нічого не повідомляли, то згодом кількість постраждалих почала збільшуватись у сотнях. Востаннє прес-служба МВС Росії назвала цифру - 1200 потерпілих.

Я розмовляв з керівництвом Челябінської області. Вони працюють, але виліт (фахівців МНС) не буде зайвим, щоб оцінити збиток і зробити якомога більше для того, щоб допомоги людям,
- відреагував президент Росії Володимир Путін.

За попередньою інформацією, різного роду руйнувань (найчастіше - вибиті вікна) зазнали шонайменше три тисячі будинків. Губернатор Челябінської області Михайло Юревич вважає, що йдеться про матеріальні збитки у розмірі щонайменше 1 мільярд рублів.

Дав свою оцінку надзвичайній події і астрофізик, кандидат наук, доцент кафедри теоретичної фізики Челябінського державного університету Сергій Замоздра.

Коли такий об'єкт входить в атмосферу й вибухає, він, перш за все, руйнує озоновий шар. І, відповідно, над нами зараз буде невелика озонова діра, і ми отримаємо на невелику величину більше ультрафіолетової радіації. Що стосується радіоактивних забруднень - мені здається, вони не можуть сильно збільшуватися, тому що більшість метеоритів не радіоактивні. Найпотужніший тут вплив - це спалах світла та ударна хвиля,
- розповів фахівець.

Підбірку відео жителів російського Челябінська та області, які зафіксували падіння уламків метеорита та завдані внаслідок надзвичайної ситуації збитки можна переглянути тут: відео очевидців.