“Українці зараз протистоять одному з найсильніших ворогів. Ми готові боротися, але ми є людьми миру. Ми протягуємо руку миру до Росії і навіть до російських сепаратистів”, - сказав Порошенко під час виступу перед Конгресом США.

Читайте також: Ми не можемо змиритися з окупацією Криму, — Порошенко

Він заявив, що “готовий уникати подальшого загострення ситуації”.

“Рано чи пізно, я абсолютно впевнений, мир таки повернеться до нашої країни. І незважаючи на те, що війна триває, я сподіваюся, що ми зможемо укласти мир”, - вважає глава держави.

Зараз ми дали сепаратистам стільки свободи, скільки ніколи в житі не мав ніхто за час всієї української історії. Все це ми робимо для того, щоби збереглася українська суверенність і цілісність. Я впевнений: якщо це війна за права, а не за геополітичні амбіції, то ми знайдемо рішення,
- зазначив Порошенко.

Президент України наголосив, що готовий обговорювати з сепаратистами все, окрім територіальної цілісності, свободи та незалежності України.

Крім того, Президент України Петро Порошенко звернувся до Конгресу США з проханням надати Україні особливий статус партнера поза членством в НАТО.

Він також закликав Сполучені Штати Америки не залишати Україну саму перед російською загрозою і нагадав, що США є країною-гарантом Будапештського меморандуму. Глава держави назвав своїм обов'язком відновити українську армію і зробити її сильною.