"У графіку президента така поїздка не значиться", — повідомив прес-секретар глави Кремля Дмитро Пєсков "Интерфаксу" у вівторок.

Прес-секретар Путіна також розповів, що офіційного запрошення на ці заходи президент Росії не отримував. При цьому Пєсков наголосив, що "в цілому на подібні заходи, якщо ми правильно розуміємо, офіційні запрошення не розсилаються".

Якогось персонального запрошення Путіну теж не було. Він не поїде, при тому, що ми, звичайно, надавали і надаємо, особливо в рік 70-річчя Перемоги, надзвичайне значення всім меморіальним заходам, в тому числі і тому, яке відбудеться в Польщі,
— додав він.

Тим часом Reuters з посиланням на свої джерела повідомив, що Путін навряд чи приєднається до світових лідерів на місці табору смерті Освенцим у зв'язку з охолодженням стосунків із заходом на фоні відсутності прогресу в деескалації на Донбасі.

До слова, єврейська община Чехії виступила проти рішення президента країни Мілоша Земана запросити Володимира Путіна на заходи з нагоди 70-річчя з дня звільнення концтабору Терезін, які відбудуться у січні 2015 року.