"Заблокувавши резолюцію Ради Безпеки ООН по обстрілу Маріуполя, Путін визнав, що цей злочин скоїли його сепаратисти. Навряд чи він став би блокувати резолюцію, якби вірив, що це зробили українські військові, правда ж?", — написав Нємцов на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Рада Безпеки ООН не змогла узгодити заяву по Маріуполю

На думку російського політика, Путіна і Чуркіна мало хвилює їхня брехлива поведінка, "адже правду про них знають лише за кордоном, а всередині Росії більшість дивиться Перший канал, з репортажів якого випливає, що українці самі ж обстріляли своє місто".

За словами Нємцова, російська пропаганда не згадує про висновок моніторингової групи ОБСЄ, яка працює на сході України за згодою Путіна і до складу якої входять представники Росії.

Читайте також: Маріуполь обстріляли "Градами" і "Ураганами" з підконтрольних "ДНР" територій, — ОБСЄ

Картина події стає ясною. Вранці бандити почали артобстріл з метою знищити блокпост на сході Маріуполя і почати атаку. Захарченко бадьоро повідомляв ЗМІ про початок наступу... Потім, коли розібралися, що блокпост уцілів, а загинули десятки мирних людей, Кремль дав команду "відбій" і Захарченко тут же став нести інше,
— нагадав політик.

"План Кремля доводитися коректувати ще через грандіозний міжнародний резонанс. І справа не тільки в санкціях. Пахне Гаагою. У плани Путіна повторити долю Мілошевича явно не входить. Мілошевич теж туди їхати не хотів... Але довелося", — підсумував Нємцов.

Нагадаємо, вранці 24 січня терористи з важкої артилерії обстріляли житлові квартали Маріуполя. Снаряди влучали у приватні будівлі, автомобілі, міський ринок та подвір’я багатоповерхівок.

Кількість загиблих мирних жителів внаслідок обстрілу бойовиками Маріуполя зросла до тридцяти.

Тим часом в облуправлінні МВС України у Донецькій області повідомили прізвища жертв, а також те, у яких лікарнях перебувають поранені внаслідок обстрілу Маріуполя.