"Блокуючи роботу парламенту, опозиція намагається створити штучну кризу, погіршити фінансові рейтинги країни в умовах, коли потрібно повертати більше 6 млрд. доларів боргів, взятих урядом Тимошенко", - сказала Бондаренко, передає Партія регіонів.

Регіоналка впевнена, що опозиційні сили роблять усе, щоб дестабілізувати ситуацію у країні.

"Представники опозиції розраховують на те, що конфлікт у парламенті викличе настороженість у МВФ і питання про надання кредиту за програмою stand-by буде відкладено. Вони сподіваються, що у найтяжчій ситуації світової кризи уряд Азарова не впорається із ситуацією, курс гривні опуститься. Проте такий сценарій боляче вдарить по простих громадянах, у тому числі прихильниках самої опозиції", - вважає вона.

Нардеп переконана, що така ситуація дозволить "Газпрому" купити українські ГТС за безцінь.

"Російський газовий монополіст теж дуже розраховує на дестабілізацію ситуації в Україні. Це дозволить за копійки прибрати українську ГТС до своїх рук. Кабальний контракт Тимошенко був першим кроком. Створення штучної кризи руками "Батьківщини" та її сателітів в умовах, коли виставлений рахунок на 7 млрд. доларів, - наступний логічний крок газової монополії", - сказала регіоналка.

"Спосіб голосування в парламенті - це чисто процедурний момент. Збігів тут бути не може, наші політичні опоненти і зовнішні сили діють за узгодженим сценарієм", - наголосила вона.

Нагадаємо, зараз проходять консультації у голови Верховної Ради Володимира Рибака щодо розблокування роботи парламенту.

Спікер проти силового розблокування Ради, бо "ми живемо в центрі Європи".

Народний депутат фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов вважає, що спікер Володимир Рибак потенційно готовий виконати вимоги опозиції, але не може, бо він залежний від влади.

Разом з цим опозиція четвертий день тримає Раду в облозі. До УДАРівців приєдналися депутати з "Батьківщини" і "Свободи".

Блокування розпочалося 5 лютого, коли мала розпочатися друга сесія Верховної Ради. Однак опозиційні сили заблокували трибуну, вимагаючи персонального голосування.

Директор Агентства моделювання ситуацій, політтехнолог Віталій Бала переконаний, що провладна більшість сама спровокувала ситуацію з блокування Ради.