"Медведєв розпушив хвіст і грізно заявив, що Європа дорого заплатить за санкції проти Росії", - написав політик на своїй сторінці у Facebook.

Він вважає, що в Росії занадто слабка економіка, щоб вводити санкції проти ЄС.

"Санкції тим відчутніші, чим слабкіша економіка. Тому санкції вдарять по Росії набагато сильніше, ніж по Європі. Російський ВВП 2 трлн доларів, європейський 16, тобто європейська економіка в 8 разів потужніша за російську", - зауважив Нємцов.

"Товарообіг з Європою більш 400 млрд, що складає більше 50% зовнішньої торгівлі Росії. Частка Росії в Європейській торгівлі менше 10%. Тобто торговельні санкції з боку Європи набагато болючіше вдарять по Росії, ніж по Європі. Заборона на імпорт продовольства торкнулася всього 0,03% європейського ВВП, але привела до зростання цін на продукти в Росії", - додав він.

Також Нємцов вважає, що з цієї ж причини санкції України проти Росії набагато серйозніше вдарять по українській економіці, ніж по російській.

Нагадаємо, прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що російська економіка страждає через санкції тільки на 5%, а все інше — це внутрішні структурні обмеження.