Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його словами, удари української артилерії по районах зосередження та шляхам висунення ударних тактичних груп противника лише відтягнули початок атак і дали частковий ефект.

Не дивлячись на втрати (близько 11 одиниць бойової техніки і кілька десятків знищених терористів), бойовики та російські війська одночасно на двох ділянках спробували спочатку взяти під вогневої контроль трасу Артемівськ-Дебальцево, а потім, з підходом головних сил, перерізати шляхи постачання до Дебальцеве,
— додав Тимчук.

Як результат, за даними групи ІС, противник зміг відтіснити українські війська, зокрема, зайнявши позиції в районі населеного пункту Логвіново. Українська артилерія завдала послідовно два масованих вогневих удари по позиціях бойовиків у даному районі, проте це призвело лише до часткового відходу розрізнених груп терористів. Також українські війська завдали ряд ударів по позиціях бойовиків у районі Вуглегірська і Новогригорівки, також з частковим ефектом.

Східніше Дебальцевого вогневим ударом українських "Градів" була накрита рота так званої бригади "Привид" (командир — О. Мозговий), яка здійснювала марш в район позицій українських військ.

Також, за словами Тимчука, відбувається заміна "казаків" на групи із найманців.

На позиціях на лівому фланзі Дебальцевського плацдарму відбувається заміна т. зв. "козачих" формувань зведеними тактичними групами, сформованими з найманців, які прибули з РФ, і російських військовослужбовців. "Казаки" відводяться вглиб території, контрольованій "ЛНР",
— написав координатор ІС.

Нагадаємо, журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що в Дебальцевому російсько-терористичні війська майже загнали наших бійців у котел. Закривати його почали ще 8 лютого.

Увечері понеділка тривав запеклий бій за контроль над трасою Дебальцеве-Артемівськ. Водночас Логвинове перебуває в зоні вогневого контролю української артилерії.

За інформацією журналіста Юрія Бутусова, станом на 10 лютого 2:30 дебальцевський плацдарм розрізаний майже навпіл. Противник накопичив великі сили в районі Вуглегірськ – Калинівка.