"Вона (Юлія Тимошенко - "24") продовжує свою подвійну гру, пише в заявах одне, але не погоджується на виписку з лікарні, не погоджується прослідувати до автомобіля, і не відмовляється від звинувачень та шантажу співробітників пенітенціарної служби", - заявив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащіков після сьогоднішнього спілкування з екс-прем'єркою.

За його словами, в останній заяві Тимошенко зазначила, що тюремники порушують її право та "силоміць" не доставляють її до суду.

"Тобто навіть у своїй заяві вона говорить про те, що ми начебто маємо робити це (транспортування) силоміць. Це вже провокація, хоча вона навіть не сіла до автомобіля", - додав начальник колонії.

"А про застосування сили ми навіть думки не допускаємо, знаючи, наскільки це вигідно самій засудженій. Адже її мета – не участь у судовому засіданні, а політичне шоу на всю країну", - вважає Колпащіков.

На його думку, якби засуджена Тимошенко хотіла брати участь у допиті, то вона б скористалася відеоконференцією.

"А так нічого не змінилося. Гра на публіку триває, безпідставні звинувачення на нашу адресу тривають, погрози також, а до машини вона так і не виходить, яка, до речі, щоразу її очікує перед кожним засіданням суду. Станом на зараз засуджена замість конвойної машини пішла на масажні процедури", - повідомив Колпащіков.

У зв'язку з відмовою засудженої від етапування з дотриманням усіх вимог законодавства та норм КПК складено акт, що передано до суду.

Нагадаємо, сьогодні суд вкотре спробує вийти на відеозв’язок з ключовим свідком у справі щодо вбивства Євгена Щербаня. Петро Кириченко має бути онлайн із Києвом.

В той самий час допит екс-радника колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка кілька разів переносили. Юлія Тимошенко жодного разу в залі суду, де розглядали справу Щербаня, присутня не була.

До слова, опозиціонер Андрій Павловський розповів журналістам, що люди Віктора Януковича пропонували засудженій Юлії Тимошенко виїхати за кордон в обмін на припинення політичної діяльності.