Міністр зокрема наголосив, у мистецтві цензури не може бути, але в пропаганді вона необхідна.

Експертна комісія переглянула 2 фільми – “Біла гвардія” і “Піддубний”. Очевидно, що там спотворені історичні факти. Так, нашого відомого борця Піддубного не ідентифікують як українця, хоча він завжди на цьому наголошував, - розповів міністр культури.

За словами Нищука, у “Білій гвардії” розпалюють міжнаціональну ворожнечу. А мистецтво має бути миротворцем.

Обидві стрічки не тримали ліцензії для прокату. Окрім того, міністр також заявив, що вони звернулись до Національної ради з питань телебачення, щоб така ж комісія переглядала і всі серіали.

Намагатимемось наповнити телепростір своїм продуктом, наразі шукаємо спонсорів. Багато в чому ми втрачаємо інвесторів, які готові розвивати мистецтво, через недосконале законодавство. І ці зміни повинен прийняти ще цей склад Ради, - вважає Нищук.

Він заявив, що міністерство планує подати законопроект про концертно-гастрольну діяльність, щоб була диференційована ціна на українських і закордонних виконавців. Наприклад виступи у палаці “Україна”.

Він також розповів, що часто їздить у військові частити і госпіталі. Це не завжди виступи, а навіть розмови з солдатами, щоб підтримати їхній бойовий дух.