Близько 30 свободівців, серед яких народні депутати Андрій Іллєнко, Ігор Мірошниченко, Юрій Сиротюк, проводять мітинг на Європейській площі, біля готелю "Дніпро".

На мітингу учасники акції виступають з мегафоном, критикують політику російської влади і церкви щодо України.

Протестувальники тримають транспаранти: "Геть російський імперіалізм", "За єдину помісну православну церкву з центром у Києві", "Українське православ'я проти московського мракобісся" та інші.

Недалеко від них, навпроти входу в готель "Дніпро", вийшли на акцію близько 10 активістів Народного Руху України, "Нашої України", Української народної партії. Вони також виступають проти візиту глави РПЦ в Україну.

Зараз на перетині Хрещатика і вул.Трьохсвятительській стоїть міліція. На пішохідній частині Хрещатика поставили металеві щити, і навіть віруючі, які хочуть потрапити на молебень з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі, не можуть пройти.

При цьому біля мітингувальників знаходяться декілька співробітників міліції. У підземному переході розташувалися співробітники спецпідрозділу "Беркут", на Хрещататику також багато правоохоронців.

Нагадаємо, рішенням суду акції в центрі Києва на період святкувань з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі заборонені.